A Hello Balaton híreiről értesülhet hírlevelünkben vagy a Facebook-on!

Hogyan jutok ide?

Balatonkenese és Balatonakarattya a Balaton északkeleti csücskében fekszik, Budapesttől kb. 100 km-re, a Kenesei-magasparton. A magas partról, illetve a közvetlen vízpart jelentős részéről a Balaton egész keleti medencéje és a Tihanyi-félsziget jól belátható, kedvező időjárás esetén a tájkép minden évszakban látványos. Közúton, a 71-es főúton Balatonfüred vagy Lepsény irányából érhető el. Budapestről az M7-es autópályán a balatonvilágosi lehajtóig haladva, onnan a 71-es úton közelíthetjük meg. Balatonfűzfő irányából szintén a 71-es úton juthatunk el ide.

Vasúti szempontból a Székesfehérvár–Balatonfüred–Tapolca-vasútvonalon fekszik, ez a MÁV 29. számú vonala. A szerelvények egy állomáson (Balatonkenese) és két megállóhelyen (Balatonakarattya és Balatonkenese- Üdülőtelep) állnak meg. A nyári időszakban sűrített menetrend és klimatizált, modern vonatok közlekednek. Menetrendszerinti autóbusz közlekedéssel szinte minden órában érkeznek és indulnak járatok a megyeszékhelyre, valamint sűrű a közlekedés a környező Balaton parti városokba is. A városon kijelölt kerékpárút halad át, a településen belül is sok csillapított forgalmú utca alkalmas a kerékpározásra. Menetrend szerinti hajójáratok kötik össze többek között Balatonaligával, Balatonalmádival és Tihannyal.

Balatonfűzfő a Fűzfői-öböl partján fekszik, Budapesttől 110 km-re. Budapestről az M7-es autópályán a balatonvilágosi lehajtóig haladva, onnan Balatonakarattyán a 710-es elkerülő, vagy a 71-es úton közelíthetjük meg. Balatonalmádi irányából a 71-es, Veszprém irányából 72-es úton érhetünk a településre.

Vasúti szempontból a Székesfehérvár- Balatonfüred-Tapolca vasútvonalon fekszik az előbb már említett két településhez hasonlóan.

 

 

 

Településeink

Balaton Keleti Kapuja
Turisztikai Egyesület
hellobalaton.eu
További információkkal
várja a Balatonkenesei Tourinform Iroda!
Telefon: Tourinform Balatonkenese
2022 Minden jog fenntartva!
welovepixel