A Hello Balaton híreiről értesülhet hírlevelünkben vagy a Facebook-on!
Most: 14℃
Holnap: 13℃

Tematikus útvonalak

Kenesei brigatúra


Kenesei séta

 Kellemes sétára invitáljuk Önöket, ahol megismerkedhetnek Balatonkenese féltve őrzött titkaival, élővilágával, látványosságaival. A sétát a balatonkenesei Tájházban zárjuk, ahol helyi idegenvezető avat be minket Balatonkenese történelmi hagyományaiba.

Tovább olvasás

Tátorján tanösvény

A Kultúra Háza és Tourinform iroda (Táncsics Mihály u. 24) elől indul a „ sárga T” jelzésű túraútvonal, amely a kirándulókat a Soós-hegyre, a Tátorján élőhelyére vezeti el. A helyszínen táblák segítik a tájékozódást és bővebb információkkal is ellátják a gyaloglókat.

Nyomtatott leírás a Tourinform irodában kapható,(a füzet a kiadványok menüpontban letölthető) illetve a növényről részletes leírást találnak a Nevezetességek->Tátorján tanösvény menüpontban.

Tovább olvasás

Balatoni bringakörút

A Balaton körül mintegy 200 km hosszúságban kerékpárút húzódik, mely városunkon is keresztülhalad. Az utat jelzések, táblák kísérik, kérjük figyelje őket!

A Tourinform irodában többféle térkép kapható az egész útvonalról és ennek leágazásairól a fontosabb turisztikai látnivalókhoz.

Tovább olvasás

„Balatoni napkelet”

Kerékpártúra a Kelet-Balatoni Kistérség értékei mentén.

Az útvonal összeköti Balatonkenesét Balatonfűzfővel, Litérrel, Szentkirályszabadjával, Balatonalmádival, Felsőörssel és Alsóörssel, illetve Küngössel, Csajággal, Balatonfőkajárral és Balatonvilágossal. A túra részleteiben is bejárható, több szakaszra bontva akár több napon keresztül. Nem csak a sportolás élményével ajándékozza meg a vállalkozó kedvűeket, hanem az Árpád-korba visszanyúló műemlékektől kezdve a legmodernebb építményekig, a borospincéktől a természeti szépségekig.

Tovább olvasás

Balaton Keleti Kapuja
Turisztikai Egyesület
hellobalaton.eu
További információkkal
várja a Balatonkenesei Tourinform Iroda!
Telefon: Tourinform Balatonkenese
2018 Minden jog fenntartva!
welovepixel